Jeg har et barn på 5 år, kan vi begynne å trene hos dere?

Vi har 6 års aldersgrense for å begynne med taekwon-do hos oss, men om barnet snart blir 6år og er "moden" for å være med på treninger og kan følge litt enkle instrukser, så vil vi iallefall kunne vurdere det. Ta kontakt med oss, så tar vi en prat i hvert enkelt tilfelle.
Desverre har vi ikke et graderingsprogram for så unge barn i vår organisasjon (NTN), så gradering vil ikke være aktuelt før barnet har begynt på barneskolen, først da ansees barnet modent nok til å være med i graderingsprogrammet for barn. Se derfor på treningene som en artig og variert taekwon-do aktivitet.

Driver dere bare å fekter i lufta?

Hehe, det er mye fekting i lufta. Spesielt i begynnelsen øves teknikkene og grunnstillingene inn, men vi prøver å flette dette inn med lek og moro for barna, og ellers andre metoder for å holde treningen artig og lærerik. Vi bruker også targets og sparkeputer, slik at man får kjenne på eksplosivitet og får litt motstand og blir svett og sliten. 

Det er først ved gult belte man trenger å tenke noe særlig på sparringstrening med fullt utstyr, men det øves på bevegelser og kombinasjoner også på hvitt belte, og dersom man handler inn sparringsutstyr som hvitbelte så skal du få være med å sparre litt forsiktig også. Kom og prøv :)

Jeg har hørt at det er masse teori i taekwon-do, stemmer det?

Ja det stemmer. En del av pensumet man skal lære seg for hver beltegrad inneholder litt teori og historie.
Taekwon-do er godt standardisert verden rundt nettopp av den grunn at vår grunnlegger, General Choi Hong Hi, har skrevet et 15 binds leksikon som beskriver teknikker og mønster, og historier i detalj. Dette er unikt for vår stilart, og det positive med dette er at dersom du trener taekwon-do hos oss i Lunde, og senere flytter til en annen by, eller et annet land, så vil ITF taekwon-do på ditt nye sted være nesten helt likt, og du kan fortsette der du slapp.

Selv om mange kanskje synes teori er kjedelig og slitsomt, og ser på det som et hinder, så skal vi hjelpe deg med å lære taekwon-do teorien likevel, vi baker det inn i treningene, og etter en tid så fanger man overraskende opp mye av dette uten større innsats. Etterhvert som du stiger i gradene strammes også kravene, men da er du allerede så godt innarbeidet i taekwon-do at du vil synes at denne teorien faktisk er ganske gøy og interessant. Gled deg :)

Jeg kan ikke trene hver uke pga jobb/annet, går det greit?

Det går helt fint. Du blir med de gangene det passer for deg enkelt og greit. Det er mange som jobber skift eller går turnus, og sånt må vi bare tilpasse oss. Med tanke på gradering og slikt, sørger du for å trene litt på egenhånd de ukene du ikke får trent sammen, og så ser vi ann hvordan du ligger ann med tanke på om du er klar til å graderes, dersom du har vært på få treninger. Det er aldri feil å stå over en gradering dersom man selv vet at man ikke har fått trent så mye som man sikkert burde. Slow is smooth, and smooth is fast.